Chiftele in aluat

de Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2014 | 3298 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. Aluat:
  • 1 kg faina,
  • 50 gr drojdie proaspata,
  • 600 ml lapte caldut,
  • jumatate de lingurita de sare,
  • 6 linguri de ulei,
  • 2 lingurite de zahar.
  • Pt. Umplutura:
  • 500 gr carne tocata de porc,
  • piper,
  • sare,
  • 1 ou,
  • 3 linguri de pesmet,
  • 2 lingurite bulion,
  • 1 legatura de marar,
  • 2 lingurite boia dulce,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 ceapa marisoara,
  • 3 catei de usturoi sau usturoi granule,
  • 1 cescuta mica de supa.
  • Pt. Uns:
  • 1 ou,
  • 2-3 linguri de lapte si un pumn de seminte de susan
  • margarina pt. uns tava.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in aluat:

Punem faina cernuta intr-un vas mai mare si facem o gropita mica in mijloc in care punem drojdia sfarmata cu zaharul sarea si uleiul. Adaugam 2-3 linguri de lapte caldut si lasam la crescut 10-15 min. Apoi adaugam restul de lapte si incepem sa framantam aluatul si il lasam la crescut timp de 1 ora, intre timp pregatim umplutura:

Punem la incis cele 2 linguri de ulei si calim ceapa cu usturoiul tocate marunt apoi punem carnea si o lasam pina se sfarama. Condimentam cu sare, piper, boia si marar, adaugam supa si mai lasam 15 min. Dupa ce a fiert bine oprim focul si adaugam oul si pesmetul.

Cand aluatul a crescut il punem pe masa de lucru si facem o foaie pe care cu un cutit taiem patratele in care se pune cate o lingura de umplutura in centrul fiecarui patratel apoi aducem spre centru colturile si le lipim bine apoi intoarcem cu partea lipita in jos si apasam usor. Le punem intr-o tava unsa cu unt si le ungem cu ou si lapte si presaram seminte de susan bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam 30-35 min pana se rumenesc frumos.

Dupa ce sunt gata se acopera cu un prosop curat timp de 1 ora chiar mai mult, apoi puteti servi.

Pofta Buna!!

TIPS-URI

1

Puteti presara mac, chimen {dupa preferinte} Se pot servi atit calde cit si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

25.06.2014, 09:59

- Andreea - 1

25.06.2014, 10:47

De cand tot zic sa fac si eu...Pana atunci iau de la tine

Rocsi 1

25.06.2014, 20:04

Foarte bune sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in aluat